Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πρόσκληση στα σχολεία να δηλώσουν ενδιαφέρον .









                                       

                             CLUB SERRES FOR UNESCO                                                                                                 
Member Federation Clubs and Center for UNESCO                                             
  www.serresforunesco.com   www.unescoserron.blogspot.com  www.astropyli.org                                                                                                                                                                                            serres.for.unesco@gmail.com                                                                                                Ioustinianou 19 = Serres 62123 = Greece = Europe
                                                                                                                           
                                                                                                                        
                                                                                                 4-2-2016
Προς  
                                                                                                    6/2016
Κ. Βασίλη Εφόπουλο, σχολικό σύμβουλο πληροφορικής των νομών Σερρών και Κιλκίς

Αξιότιμε κύριε σχολικέ σύμβουλε,

Το Δημοτικό συμβούλιο  του Δήμου Σερρών έκανε δεκτό το αίτημα του Ομίλου Unesco Σερρών ώστε η πόλη μας να ενταχθεί στις  «Πόλεις μάθησης της UNESCO»  με κατεύθυνση τη δράση «Σέρρες :Η πόλη του κώδικα».  Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της Unesco για την ένταξη των ΤΠΕ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε έναν τοπικό μαθητικό όμιλο ρομποτικής με τίτλο  «Robot camp for kids». Ο όμιλος αυτός θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με σας και με την υποστήριξη των υπόλοιπων δομών των δύο τοπικών διευθύνσεων εκπαίδευσης (ΕΚΦΕ Σερρών, Γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων).
Η δράση του Ομίλου θα προβλέπει τη δημιουργία μιας ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών που εκτός σχολικού ωραρίου θα υλοποιούν δράσης σχετικές με τη ρομποτική με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τη σύγχρονη τεχνολογία και τη δημιουργική τους έκφραση. Η δράση θα ξεκινήσει με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και ο Όμιλός μας θα καταθέσει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό πριν την κατάθεση αυτής της  πρότασης να γνωρίζουμε ποια σχολεία, ποιοι εκπαιδευτικοί και ποιες ομάδες μαθητών ενδιαφέρονται για την ένταξή τους στον Όμιλο Ρομποτικής. Ως προς την πρωτοβάθμια εκπαίδευση φρονούμε ότι ο Όμιλος πρέπει να απευθυνθεί –τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- μόνο σε μαθητές μεγάλων τάξεων. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής των σχολείων ευθύνης σας ώστε  να δηλώσουν το πιθανό ενδιαφέρον τους για ένταξη στον Όμιλο. Καλό θα ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός (Φεβρουαρίου) και να γνωρίζουμε τα ακόλουθα στοιχεία: εκπαιδευτικός, σχολική μονάδα, αριθμός και τάξη μαθητών. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Ομίλου Unesco Σερρών είναι: serres.for.unesco@gmail.com και 6932755008 (Καίτη Εμμανουηλίδου, Πρόεδρος).
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία. 

 Με εκτίμηση 
 Καίτη Εμμανουηλίδου

 Πρόεδρος


 6932755008




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου